Çankırı Okullarında Hijyen Eğitimi Verildi
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların kantin, yemekhane, büfe ve çay ocakları gibi gıda işletmelerinde çalışan personellere hijyen eğitimi verildi. Eğitim kapsamında, okul kantinlerinde satılacak gıdaların denetlenmesi ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen standartlarına uygunluğu ön planda tutuldu.
Eğitimde, genelge gereği okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklerin yanı sıra okul kantinlerine özgü hijyen kuralları da detaylı bir şekilde ele alındı. Personel hijyeni, gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu gibi konuların yanı sıra sağlıklı beslenme, gıda zehirlenmesi ve kişisel hijyen konularında da bilgilendirme yapıldı.
Eğitime katılan personellere ilerleyen tarihlerde “Hijyen Belgesi” verileceği ve bu belgenin çalıştıkları yerde bulundurulması gerektiği vurgulandı. Belgelerin yapılacak denetimlerde isteneceği belirtildi.